tisdag 28 december 2010

gibbon rehabilitering

Hej!
Idag har jag och några grannar varit på ett ställe där dom tar hand om gibbonapor. Gibbon aporna som finns där har tidigare blivit illa behandlade. Vissa har suttit i små burar, andra har varit på restauranger bara för att locka till sig turister och en del har blivit så misshandlade att dom aldrig kommer att kunna återvända till skogen.

Vi adopterade en apa som heter Bo. Då ger man pengar till rehabiliteringsprojektet och får varje månad brev med information om vad som händer honom och i övrigt i projektet under ett år och alla pengar som vi betalar går till skötseln av aporna.

Lite fakta om Bo: Bo kom till GRP ( gibbon rehabiliteringsprojektet) i ett dåligt skick. Efter ett tag kunde han släppas ut i djungel med sin partner Lek och deras barn. Men han ville inte leva i skogen dit han kom, så han lämnade sin familj och återvände till GRP 6 gånger innan dom gick med på att han kunde stanna. Nu delar han bur med Tam en annan gibbon apa som blev misshandlad i sitt förra hem. Tam har bara en fot och några tår och fingrar, läs mer om Tam och gibbon projekt här.
Åk hellre hit och stöd deras arbete än till något zoo där dom inte tar hand om djuren på något bra sätt.

3 kommentarer:

  1. Fint att lämna pengar till en sådan grej, det vill jag också göra. Det är hemskt att djur (och människor också) blir misshandlade. Vem tjänar på det egentligen...? Hm. Så dumt.
    //Henrietta

    SvaraRadera
  2. Vad bra att det finns snälla människor som hjälper aporna. Men det är hemskt att det händer överhuvudtaget.

    /Linnea

    SvaraRadera
  3. finns det människor som tycker det är kul att skada någon..? tur att det finns ställen som det.
    //Ida

    SvaraRadera