lördag 20 februari 2010

China Inn

Phuket City har influenser från både öst och väst och var tidigt ett handelscentrum för arabiska, indiska, malaysiska, kinesiska och portugisiska handelsmän. Här bytte de varor mot tenn (som brutits på ön sedan 1500-talet) och gummi. I de äldre delarna av stan "Old Town" hittar man en annorlunda arkitektonisk form på byggnader. Här finns historiska byggnader i Portugisisk-kinesisk stil som man valt att behålla och renovera då man anser att de står för ett historiskt arv.

Supat "Noy" Promchan har renoverat detta sino-portugisiska shop-house och öppnat det som restaurang och souvernir shop.
Vi var inte dom enda svenskarna som hittat dit. På väggen hängde foton på vår svenska kung och drottning när dom hade varit där på besök tidigare.
I ett shop-house både levde och arbetade familjen. I den främre delen gjordes affärer och i den bakre och övre delen bodde man. Husen var ca fem meter breda men hela 50 meter långa. Först ett vardagsrum och sedan kommer man till ett "rum" utan tak. Det blir ju väldigt varmt och detta låter luft att flöda genom huset. I den bakre delen ligger köket och sovrummen låg i de övre delarna.


Maten var åt det dyrare hållet men det var absolut värt varenda baht. Riktigt god och vacker mat!

1 kommentar:

  1. Vilka underbara Historielektioner du får.
    Hur går det med hemkunskapen då,provar du laga nåt hemma som du ätit på restaurangerna?
    Skönt att du skriver så ofta att vi kan följa dej och se att ni har det bra.
    Saknar er.Hälsa med Kram från mig till er alla.
    Fru Svensson

    SvaraRadera