torsdag 22 januari 2009

göra och inte göra

I Thailand ska man inte peka med fötterna. Särskilt inte på kungen, för han värderas väldigt högt. Och fötterna ses som mycket smutsiga. Man ser huvudet som heligt, och man får inte röra nångons annans huvud. Man ska värdera de äldre, för dom är kloka. Familjen är väldigt viktigt för thailändarnarna. I tempel så får man inte gå i kort-brallor eller kjol. Man får inte heller se smutsig ut, så man måste vara korrekt klädd. Kvinnor får inte röra någon munk. Man får inte bada topless.

3 kommentarer:

  1. Hej John!

    Vad roligt att läsa din blogg! Vad lyxigt att kunna varva skolarbete med sol o bad! Här i Luleå är det grått och slaskigt, några få plusgrader idag så snön smälter. Vi har just pratat med Ragna och Sture, dom verkar ha det bra dom också. Just nu är Felix på besök, han vill bada badkar men vi har ju inget, så han får bada i en balja. Han hade nog gärna badat i pool eller i havet istället! Ha det så bra!
    /Yvonne, Ralf, Maria och Felix

    SvaraRadera
  2. hej Man får ej säga att kungen har stora öron för då blir dom ej glada hur går det med halsduken? Hälsningar från Pattaya

    SvaraRadera
  3. Hallå John!

    Vilket fantastiskt fint språk du använder! Jag är imponerad av hur bra du skriver :)

    De talade om thailändska kungen häromdagen på radion för det var någon utlänning som hade vanhedrat honom och åkt på fängelsestraff. En stor skillnad motför här hemma!

    /Malin

    SvaraRadera