onsdag 11 februari 2009

Paddling

Vi åkte med en båt till olika öar för att paddla in i grottor med kanot, på den här bilden sitter vi på båten på väg till det andra stoppet.




Här paddlar vi igenom en grottunnel med en guide. Man satt två eller tre i en kanot plus en guide som satt längst bak och paddlade i varje kanot. På vissa ställen var det så lågt till tak så att man var tvungen att ligga ner i kanoten.


Det fanns många apor som levde vilda på öarna, här ser ni en mamma med en unge på magen.





I slutet av resan så fick varje ` kanot par ` göra var sin flytande blombukett, som var gjord av: bananträ, bananlöv och blommor. Vid fullmåne i november varje år gör thailändare såna här blombuketter för att hylla havets gud, det kallas för Loi Kratong ceremoni. I buketten sätter man tre rökelser; l. för munken, ll. för Buddha och lll. för buddistiska skriften. Man sätter även i ljus som symbol för ett långt och lyckligt liv.

2 kommentarer:

  1. Vilket äventyr! Var det inte lite otäckt att paddla in i de låga grottorna? Det måste vara fantastiskt att kunna se vilda apor! Är det orkidéer i buketten som du sätter i vattnet?
    När vi börjar skolan på måndag, så skall vi försöka ringa er igen.
    Må så gott
    Skolfröken

    SvaraRadera
  2. Det var läskigt men i slutet var det mycket lägre vatten för det blev ebb. Aporna levde i olika familjer. I en familj kan det vara mellan 5-19 apor.
    Ja, det är orkidéer i buketten. Dom satte jag fast med små spikar.
    På måndag är jag i Bangkok för mamma måste få ett nytt pass eftersom hennes har gått sönder.
    Ni kan prova ringa på torsdag för då är jag hemma igen.

    SvaraRadera