torsdag 12 februari 2009

djur

Igår när vi var i väg på kanotpaddling med John Gray´s seacanoe hade vi en toppendag med god mat och bra guide. Min guide hette Saman men vi kallade honom Jack Sparrow för han såg ut som honom. Vi såg massor av djur. När det var mörkt såg man plankton i havet eftersom dom är bioluminescenta dvs lyser när dem slår emot något, som när jag satte ned min hand.
Detta är en mudskipper. Dem är amfibier, dvs de kan leva både på land och i vatten. Dem lever i lera, har lungor och jättestora ögon (som ni ser). Dem kan hoppa.





Här ser ni havsörn. Det var massa som flög efter båten, för personalen matade dem med kycklingskinn.

3 kommentarer:

  1. Hej John
    Vilka mäktiga fåglar havsörnarna är och vilken roligt formad ö, ser nästan ut som ett fartyg.
    Du får se mycket och vara med om en hel massa roliga äventyr. Hoppas att vi kan hitta på något när vi kommer ner.
    Kram mormor

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Håller med din mormor,havsörnarna är verkligen mäktiga! Om man har tur, så kan man faktiskt få se havsörn här också någon gång. Det måste vara spännande att få se alla fantastiska djur! (Det ser ut som om ni trivs i vattnet också.... bra att du tränar på simningen!)
    Hälsningar skolfröken

    SvaraRadera
  3. Är det någon som kan räkna upp lite djur som finns i Thailand? Jag ska nämligen åka dit och skulle vilja veta vad det finns att se. Vet redan att det finns havsörnar, ormar, ödlor och tigrar, samt olika andra kattdjur. Någon som kan berätta lite om djuren och växterna?

    SvaraRadera